fbpx

Cursuri acreditate UE

Instruire pentru Prevenirea și Combaterea Hărțuirii la Locul de Muncă

Instruire pentru Prevenirea și Combaterea Hărțuirii la Locul de Muncă

Cursuri Scoala Comerciala si de Servicii Bacau
Cursuri Scoala Comerciala si de Servicii Bacau

Într-un mediu profesional în continuă schimbare, protejarea angajaților împotriva hărțuirii morale și a celei pe criteriul de sex reprezintă un pilon al unei culturi organizaționale sănătoase și etice. Aceste forme de hărțuire nu numai că pot afecta negativ bunăstarea și productivitatea angajaților, dar pot submina și încrederea în organizație și pot duce la consecințe juridice și reputaționale grave.

Cu data limită de 17 aprilie 2024, conform Hotărârii nr. 970/2023, angajatorii sunt obligați să implementeze un ghid intern pentru prevenirea și combaterea acestor forme de hărțuire. Această hotărâre legislativă vine într-un moment în care conștientizarea și sensibilizarea cu privire la problemele de hărțuire pe criteriul de sex și hărțuire morală sunt în creștere în întreaga societate.

Importanța Instruirii:

Instruirea angajaților în prevenirea și combaterea hărțuirii la locul de muncă nu este doar o necesitate legală, ci și un pas vital către asigurarea unui mediu de lucru sigur, echitabil și respectuos. Această instruire nu doar că respectă noile reglementări legislative, ci și promovează valorile fundamentale ale egalității de șanse și tratament între femei și bărbați.

Conform art.26 capitolul III din ORDONANȚĂ nr. 137 din 31 august 2000 se prevăd amenzi de pana la 50 000 lei.

Încălcarea termenelor stabilite în Hotărârea 970/2023 atrage răspunderea legală a angajatorului conform prevederilor Articolului 1373 alineatul 3 din Legea nr. 287/2009, consecinte severe legale.

 

Ce învață angajații:

 • Dezvoltarea unei proceduri interne eficiente pentru promovarea egalității și asigurarea sănătății și securității la locul de muncă.
 • Identificarea, gestionarea și prevenirea hărțuirii morale și pe criteriul de sex.
 • Îmbunătățirea abilităților de comunicare și mediere pentru soluționarea conflictelor.
 • Asigurarea conformității cu reglementările legale în domeniu.

Beneficiile participării angajaților:

 • Asigurarea conformității legale și evitarea sancțiunilor asociate cu nerespectarea reglementărilor privind prevenirea hărțuirii morale și a celei pe criteriul de sex la locul de muncă.
 • Îmbunătățirea moralului și a productivității prin crearea unui mediu de lucru sigur, echitabil și incluziv, în care fiecare angajat se simte respectat și valorizat.
 • Consolidarea reputației organizaționale prin demonstrarea angajamentului față de respectarea drepturilor angajaților și a valorilor etice.
 • Protejarea și promovarea bunăstării psihosociale a angajaților, contribuind la creșterea satisfacției în muncă și reducerea nivelului de stres și de tensiune în cadrul echipei.

Durata și locația:

Angajatorii pot alege să își trimită angajații la sediul nostru din Bacău sau să opteze pentru instruirea online, din confortul propriei locuințe. Cursul are o durată de o zi, pentru a se potrivi perfect în programul ocupat al angajaților.

Preț și Reduceri:

Prețul acestui curs este de 90 lei/persoană. Pentru grupurile mai mari de 10 persoane, se aplică reduceri de preț. Pentru detalii exacte privind prețul și modalitățile de plată, vă rugăm să ne contactați.

Acte necesare pentru înscriere:

Pentru a înscrie angajații la acest curs, este necesar să furnizați documente de identitate valide – Cartea de Identitate. Acest document confirmă identitatea și calitatea de reprezentant al companiei la acest curs.

Contact:

 • Pentru a vedea data de începere a următorului curs, înscrieți-vă și urmăriți Evenimentul de pe pagina noastră de Facebook.
 • Pentru detalii suplimentare sunați sau contactați-ne pe WhatsApp la numărul +40 759 555 436.
 • Pentru participarea la curs, completați Formularul de Înscriere.
[shareaholic app="share_buttons" id=""]
?
Loading...